lørdag 10. desember 2011

Nye brød med ny bakemaskin

Fått en ny Kenwood eltemaskin i hus til å hjelpe meg med brødbakinga






 For å lage standard brød:
1600 gram siktet hvetemel
800 gram sammalt hvete grov
En pose tørrgjær
1600 gram vann ved 37 grader
Alt sammen blandes i maskinen
står i nærmere en time og heves.
Så kjøres deigen ned igjen med maskinen før den porsjoneres ut i like store deler i forsmurt form.

 Når deigen er satt i form skal den etterheves i 30-40 minutter til den er passe høy.


 Når den er så høy som dette er den passe høy, da går den i ovn ved 175 grader varmluft eller 200 grader over og undervarme.



 Når den har stått i ovnen i noen minutter har den løfta seg enda litt opp, pga oppvarmingen av den indre lagrede karbondioksiden i deigen, som utvider seg når den blir varm

 Etter en 50 minutt i varmluft, én time i over og undervarme, er brødene ferdig